1/11/2016

Invisalign - mitä hampaille kuuluu nyt

Postaus ja hoito toteutettu yhteistyössä Esteettisen Hammashoidon Klinikan kanssa.

Ensimmäiseen Invisalign-aiheiseen postaukseen pääset tästä! Postauksessa on myös selitetty kattavasti että mikä Invisalign on, miksi tämän valitsin, mitä kustantaa ja miltä tuntuu.

Monet ovatkin pisin tätä hoidoa kyselleet, että mitä hampailleni, sekä oikomishoidolleni kuuluu nykyään. Tosiaankin nyt hoidon aloittamisesta onkin jo vierähtänyt lähemmäs 9 kuukautta, ja minulla on tällä hetkellä menossa kiskopari 13/21, koska jouduin omien henkilökohtaisten kiireiden ja juttujen takia syksyllä pitämään lähes parin kuukauden mittaisen tauon hoidon etenemisestä, silloin oli vain kaikki muut jutut mielessä. Kiskot vaihtuvat siis kahden viikon välein, ja jokainen kiskopari siirtää hampaita johonkin suuntaan 0,5 mm verran, joten eron alkutilanteeseen pystyy helposti huomaamaan jo parin kuukaudenkin jälkeen.

Kuitenkin hoito on jo reippaasti yli puolessa välissä ja hampaiden suoristuminen on edellyt täysin suunnitelmien mukaisesti ja kyllä tän eron jo ihan selkeästi huomaa!
Mulle kaikkein suurin ongelma mun hampaissa on aina ollut noi selkeästi ulkonevät kulmahampaat ja sitten toi yksi rivissä muiden edellä oleva alahammas (olen sen joskus nimennyt hirviöhampaaksi), ja suureksi iloksi nämä kaikki kolme ongelmahammasta ovat kovaa vauhtia matkalla suoriin riveihin muiden hampaiden viereen.

Nämä valkoiset jutut hampaiden pinnalla ovat siis kiinnikkeet, jotka ovat hampaissa kiinni (laitettiin hampaisiin kahdeksan viikon, eli neljän kiskoparin jälkeen), ja jotka siis jäävät luonnollisesti kiskojen alle. Nyt näihinkin on jo tottunut ja koska neuroottisena hampaitani harjaan vähintään 3-4 kertaa päivässä niin nuo kiinnike-hampaat eivät alkaisi kellertää, kuten tiedän monella hoidon läpikäynneellä tapahtuneen. Mutta mutta olihan nämä aluksi laiton jälkeen aika iso juttu ja mietinkin itsekseni, että seuraavan kerran hymyilen vasta sitten kun nämä hiotaan pois hoidon loppuvaiheessa, mutta kyllä näihinkin sitten vaan tottui. Ja varsinkin nyt kun hampaat jo suhteellisen suorat alkavat olla niin en koe mitään ongelmaa hymyillä nämä suussa!
Töissä minulla on muutaman kerran hampaistani kyselty ja kun olen selittänyt mitä suussani on niin vastaukset ovat olleet lähinnä luokkaa: "Aa, luulin että olet ottanut monta hammaskorua." tai "Ai en olekaan tuollaisesta oikomisesta ikinä kuullutkaan."

Tässä nyt niitä kuvia! Rivien ensimmäiset kuvat on otettu hoidon ensimmäisenä päivänä ja suussa siis kiskopari numero 1, toiset kuvat tänään kiskot suussa ja kolmannet kuvat tänään ilman kiskoja:


Kulmahampaista eron huomaa kaikkein parhaiten näissä kuvissa, mutta hammaskaaret sekä ylä- että alapuolella eivät ole enää yhtään niin vänkyrät kuin aikaisemmin. (Ja kasvot ovat myös tainneet kaventua jonkin verran :D:D)

Yhteistyö Esteettisen Hammashoidon Klinikan kanssa on sujunut koko matkan mutkattomasti ja heidän kanssaan on ollut koko ajan ilo asioida. Siellä aidosti osataan kyllä nämä jutut, vastataan jopa tyhmiin kysymyksiin (jopa monta kertaa niihin samoihin) ja koko ajan on tuntunut että on oikeasti hyvissä ja turvallisissa käsissä.

Mitään suurta kipua ei ole missään vaiheessa hoitoa ollut, toki hampaat ovat jonkin verran arat aina sen pari päivää kiskojen vaihdon jälkeen, eikä tee mieli mitään näkkileipää syödä. Ja mullahan nyt tunnetusti on yksi maapallon alhaisimmista kipukynnyksistä...
Suussa näitä ei juurikaan huomaa, ainoastaan varsinkin uusien kiskojen vaihtamisen jälkeen s-kirjain suhisee jonkun verran, mutta mullahan on se lievä s-vika jo ennestäänkin ollut joten en usko että kukaan muutosta mun puheessa mun itseni lisäksi on huomannut.


Nykyään unohdan jo ajoittain kiskot kokonaan, koska ne tuntuvat suussa jo jotenkin niin luonnollisilta ja useampaan otteeseen olen alkanut syömään kiskot suussa vain tajutakseni ettei se nyt edelleenkään onnistu...

Nyt aletaan jo olla lähes sillä loppusuoralla ja en malta odottaa että millaiset näistä sitten loppujen lopuksi tulee!

Aika lailla sain nyt ainakin kaiken sellaisen sanottua, joka itsellä oli tässä mielessä näihin liittyen, mutta jos joku juttu jäi askarruttamaan, niin kysykää ihmeessä!

Olisi myös kiva kuulla niitä teidän mahdollisia oikomishoito-tarinoitanne!

----------------------------------------------
FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA:

instagram: @vilmakentta
snapchat: @vilmakentta
facebook: Vilma Kenttä 

22 kommenttia:

 1. Mitä tollainen hoito oikein maksaa :o On varmaan kallis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu siitä että paljonko hampaissa on korjailtavaa ja siitä että kauanko hoito kestää, mutta kustannukset on 3000-6000 euroa :)

   Poista
  2. Hui kamala mikä hinta x( viimeksi kun katsoin niin se oli 1900-2500 D: itse haluaisin täydellisen hammasrivistön, mutta ei kyllä pysty tuota hintaa maksamaan :( lucky you!

   Poista
  3. Hauska kuulla muidenkin kokemuksia oikomishoidoista. Mulla oli hampaissa tavalliset "telaketjut", tosin vaaleat sellaiset, kun silloin ajattelin ettei ole varaa laittaa noita Invisaling kojeita, mutta nyt kun kirjoittelit hinnan olleen noinkin edullinen niille, olisin voinut yhtä hyvin ottaa nekin, sillä hinta oli samoissa lukemissa myös tavallisten kojeiden kanssa. Oma hoitoni kesti reilu vuoden kojeilla ja ainoastaan hoidon alussa hampaani olivat kipeät. Tsemppiä oikomishoidon loppurutistukseen!

   Poista
 2. Wau! Ja sata sydänsilmäemojia!!

  VastaaPoista
 3. ja kuinka paljon oikein se sun paino oli pudonnut? :D ei meinaa tunnistaa kuvista samaksi ihmiseksi!

  VastaaPoista
 4. Miten psyykkaat ittes menemään hoitamaan hampaita esim hammaslääkäriin?:D mulla myös ihan törkee kipukammo hammaslääkäreissä ja huomenna pitäis mennä ja nytkin tärisen pelkästä ajatuksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis mua jännitti niin paljon ekaa kertaa mennä tonne että meinasin kuolla, koska pelkään ihan järjettömän paljon hammaslääkäriin menoa, MUTTA tällä hetkellä tonne on niin helppo mennä, koska palvelu ja hoito on ollu niin hyvää koko ajan ja mulle on selitetty aina mitä tehdään ja millon saattaa tuntua kipua jne.
   Et eron yksityisen ja julkisen hammashoidon välillä huomaa kyllä aika selvästi :D

   Tsemppiä sulle huomiseen<3

   Poista
 5. Moikka! Olisko mahdollista saada myös jotain tilannepäivitystä niistä sun uusimmista pidennyksistä ? :) että onko edelleen pysyneet hyvinä tms. Ja kauniin hymyn omaat, eron huomaa selvästi!

  VastaaPoista
 6. Pystyykö noi kiskot suussa juomaan normaalisti vai pitääkö silloinkin ottaa pois? Kiinnostaa kovasti tämä, harmi kun asun suht kaukana hesasta ja pitäis 2viikon välein matkustaa... Ei tuu halvaksi :D

  VastaaPoista
 7. Heippa! Aiheeseen täysin liittymätön kommentti, mutta kävin jonkin aikaa sitten kyselemässä sun mielipidettä Bellami hair pidennykseen hiuspostauksessasi. Rohkaistuin vihdoinkin tilaamaan ne joulukuun puolella ja voin sanoa että ovat huonointa laatua mitä olen IKINÄ saanut. Joten jos (ja kun) uutta tukkaa kaipaat säästä rahasi ja välttele tätä yritystä kuin ruttoa! Todellinen pettymys.
  Ihanaa alkuvuotta sinulle! x

  VastaaPoista
 8. Voi vitsi, miten upea muutos jo näinkin lyhyessä ajassa! Nämä uudet oikosmishoitomenetelmät on kyllä jo ihan huippulaatua - toki maksavat, mutta kyllä tulee myös upeaa jälkeä. Laitatko sitten hoidon lopuksi vielä tilannekartoituksen? :)

  VastaaPoista
 9. Jee, tätä postausta onkin odoteltu! :-)
  Mulla on vähän samanlaiset hampaat kuin noissa sun "ennen"-kuvissa, ja oon jo muutama vuos sitten päättänyt että sitten joskus kun on rahaa niin kokeilen tätä Invisalign-hoitoa. Valitettavasti itsellä siihen ei tule olemaan vielä piiiitkään aikaan rahaa, ellei nyt lottovoitto vaikka napsahtaisi. :-D

  Mut mahtavaa että sulla on edennyt homma noin hyvin, kiva kun instassa ja muuallakin on ruvennut näkymään hymyily kuvia! :-)
  Päivitähhän sitten lisää kun hoito on saatu päätökseen, täällä jo innolla odotellaan. :-D ♥

  VastaaPoista
 10. Miten sun nenäkin näyttää noin eriltä "jälkeen" kuvissa? :) jotenki toi nenän pää pystympi ku aiemmin! Ja huulet hiukan paksummat, ootko jotain pientä kauneusleikkausta tehny? Oli miten oli, näytät ihan sikahyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin aivan saman!! Kattonukki miten vilma on niin erinäkönen, että ei voi johtua vaan laihtumisesta..

   Poista
  2. Mun mielestä huulille ei ainakaan ole tehty mitään, hieman erinäköiset johtuen peilikuvista.

   Poista
 11. wou näytät ihan eri ihmiseltä! hienot on hampit 8)

  VastaaPoista
 12. Sulla on hurmaava hymy!

  Mulla on ollut ylähampaissa raudat sen takia, että mun toinen kulmahammas ei puhjennut ollenkaan. Tästä on kohta 10-vuotta aikaa. Ensin tehtiin paljastusleikkaus, jossa siihen kiinnitettiin vetolaite ja hammas vedettiin vähitellen takaisin hammasrivistöön. Koska olin alaikäinen, niin julkisella puolella tehtiin koko hoito ilmaiseksi. Maksoin 60 euroa sellaisista läpinäkyvistä raudoista, joita ei niin helposti huomannut. Jonkin aikaa rautojen pois ottamisen jälkeen piti käyttää sellasta ylläpitokojetta. Tässä oli toki muitakin syitä, kuin pelkkä esteettinen.

  VastaaPoista
 13. Mä oon laittanut sulle aikoinaan blogiin kommenttia, et vastannut,oon laittanut sähköpostia,et vastannut,etkä näköjään vastaa facebookissakaan eri asiaa koskien.

  VastaaPoista
 14. Vautsi! Oonki jo ootellu tätä postausta :) tosi kaunis hymy sulla jo täs vaiheessa. Itellä on lähestulkoon ihan samanlainen hammasrivistö kun sulla oli ennen, ja on yllättävän inspiroivaa nähdä miten nätin hymyn voi iteki vielä saada! Mulla on ollu raudat ylhäällä joskus aikoinaan vuosia sitte neljän vuoden ajan ja silti on samanlaiset hampaat kun sulla tuossa alotuskuvassa... Siinäpä syy miksei oikein nappaisi ryhtyä hommaan enää uudelleen mut ehkä viel jonain päivänä ku on riittävästi rahaa. Vakavasti harkitsen tätä samaa systeemiä kun on noin nopeaa ja huomaamatonta!

  VastaaPoista

Pidetään se kritiikki asiallisena!
Kiitos kommentistasi!<3

Useimmin kysytyt asiat:

Ikä: 23 vuotta
Pituus: 158 cm
Hiukset ja ripset laitatan Beauty by Valo -kauneushoitolassa Helsingin Punavuoressa
Asun Helsingissä
Kuvaan blogini kuvat Olympus PEN Lite E-PL5:lla (objektiiveinä toimivat 14-42mm sekä kiinteä 45 mm) ja iPhone 7:lla
Asiat, jotka eivät blogiin kuulu: parisuhde-, raha-, työ- ja perheasiat, joten näistä on turha kyselläkään :)

e-mail: vilma.kentta@outlook.com
instagram: @vilmakentta
snapchat: @vilmakentta