9/10/2016

VINKKEJÄ KESTÄVÄMPIIN KIHAROIHIN

Käytiin muutama päivä sitten ihanan Natalien kanssa Kevin Murphyn -tilaisuudessa, jonka aiheena oli täydellisten ja varsinkin täydellisesti kestävien kiharoiden luominen! Tästä inspiroituneena haluan jakaa täällä teillekin muutamia superhyviä vinkkejä, joita tilaisuudesta merkin kansainväliseltä kouluttajalta Juha-Matti Manniselta sain itselleni.

Saimme myös mukaamme muutamia tätä projektia helpottavia tuotteita joita on ollut kiva kokeilla, koska Kevin Murphyn tuotteet eivät ole minulle tuttuja.


Siihen, että kiharat kestävät paremmin varsinkin pitkässä tukassa vaaditaan sekä hyvät pohja- ja viimeistelytuotteet että myös hyvän tekniikan itse kiharan tekoon. Tässä nyt niitä muutamia vinkkejä:

1. Pese hiukset syväpuhdistavalla shampoolla, jotta epäpuhtaudet ja ylimääräiset tuotekertymät saa hiuksista pois. Laita tietenkin myös hoitoaine ja kuivaa hiukset pyyhekuiviksi.

2. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin rakennetta antava muotoilutuote (tää tapahtumasta saatu Kevin Murphyn Anti.Gravity on ihan loistava ja toimii hyvin sekä mun pitkässä, että mun äidin lyhyemmässä tukassa!) tasaisesti, jonka jälkeen sormilla "kampaa" tuote hiuksiin. Harja saattaa märästä hiuksesta viedä tuotetta pois. Jotta näin ei kävisi, niin kuivaamiseen kannattaa käyttää ns. raakatekniikkaa, eli joka tarkoittaa sitä että hiuksen föönaa kuivaksi käyttäen apuna vain käsiä.

3. Kiharra hiukset osioittain. Mulla on kihartimena toiminut superhyvin jo monta vuotta Remingtonin Pearl Wand -kiharruspuikko. Vinkkinä se, että kannattaa vetää kevyesti kiharaa samalla kun suortuva on siinä raudan ympärillä, jolloin hiukseen muodostuu jännitettä ja jolloin kiharasta tulee tiukempi kuin siinä tapauksessa, jos sen vain kevyesti kiertää raudan ympäri.
  + kannattaa jättää hiusten latvaosiosta n. 5cm kihartamatta, ja kihartaa latvat vasta lopuksi, koska kihara on latvasta aina käkkärämpi kuin mitä hiuksen muu osio ja saattaa näyttää vähän hassulta4. Kierrä jokainen kiharrettu suortuva (yllä olevan ja todella havainnollistavan kuvan mukaisesti) vielä kuumana klipseillä jäähtymään. Tää oli näistä ohjeista mulle ihan uusi, ja ehkä samalla myös se kaikkein käyttökelpoisin, josta olen aidosti kokenut olevan todella paljon lisähyötyä kiharruksessa, eivätkä kiharat suoristy ollenkaan samalla tavalla kuin aikaisemmin, vaan pysyvät ikäänkuin paljon kimmoisimpina.

5. Suihkuta hiuslakkaa hiuksiin ja anna sen kuivua rauhassa.

6. Irrota klipsit hiuksista ja erottele kiharat kamman tai sormien avulla. Viimeistele kiharat vielä hiuslakalla ja voilá, jos käy näiden ohjeiden avulla niin kuin mulla, niin kiharat kestävät (ilman pesua) kolme päivää hyvinä!

+ Jos kiharasta tulee liian napakka, niin helppo kikka saada siitä pehmeämmän näköinen on ottaa käyttöön fööni ja vetää suortuva kerrallaan läpi napakasti föönin ja kamman välistä, jolloin kihara löystyy pikkuhiljaa!

Kuulisin (ja kokeilisin) mielelläni jos teillä olisi lisätä jotain vinkkejä kestävämpiin kiharoihin tähän listaan! Kertokaa myös jos kokeilitte näitä, että oliko mitään apua!

Ihanaa viikonloppua!

----------------------------------------------
FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA:

instagram: @vilmakentta
snapchat: @vilmakentta
facebook: Vilma Kenttä 

2 kommenttia:

  1. ei liity postaukseen, mutta näin sut raumalla keskustassa varmaan sun äidin kanssa muutama päivä sitten ja halusin vain tulla kommentoimaan täällä että miten kaunis sä luonnossa olet :) paljon kauniimpi vielä kuin kuvissa! mukavaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä! Aijon ehottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista

Pidetään se kritiikki asiallisena!
Kiitos kommentistasi!<3

Useimmin kysytyt asiat:

Ikä: 23 vuotta
Pituus: 158 cm
Hiukset ja ripset laitatan Beauty by Valo -kauneushoitolassa Helsingin Punavuoressa
Asun Helsingissä
Kuvaan blogini kuvat Olympus PEN Lite E-PL5:lla (objektiiveinä toimivat 14-42mm sekä kiinteä 45 mm) ja iPhone 7:lla
Asiat, jotka eivät blogiin kuulu: parisuhde-, raha-, työ- ja perheasiat, joten näistä on turha kyselläkään :)

e-mail: vilma.kentta@outlook.com
instagram: @vilmakentta
snapchat: @vilmakentta