1/04/2015

itse tehty raakasuklaa

Sain kauan sitten Puhdistamolta kokeiluun tämän ihanan Suklaapakkauksen ja jotenkin se on vaan unohtunut tuonne kaappiin enkä ole tätä ennen jauheesta kokeillut mitään valmistaa!
Pakkauksen takaa löytyy ohjeet raaka-suklaaseen sekä suklaapirtelöön ja mä ajattelin nyt heti aloittaa loistavana kokkina (huomaa sarkasmi, suurin osa teistä varmaan tietääkin jo että kuinka surkea mä olen kaikessa muussa ruokaan liittyvässä tekemisessä paitsi syömisessä...) tuosta raakasuklaasta.
No, totta puhuen sekään ohje ei ihan kauhean monimutkainen ollut tän ihanan pakkauksen ja jauheen takia, joten tän postauksen nimi olis voinu hyvin olla "itse tehtyä raakasuklaata for dummies", koska tää tekeminen oli ihan järjettömän helppoa jopa minulta!

Tarvittavat ainekset:

3dl suklaapakkaus-jauhetta
2rkl hunajaa
150g voita
jonkinlaisia muotteja, joihin suklaan voi laittaa jäähtymään

extrana voi halutessaan lisätä sekaan esimerkiksi marjoja tai pähkinöitä, niinkuin mä tähän kokeiluuni nyt lisäsin! 

(Oikeassa ohjeessa käsketään käyttää luomuhunajaa ja kaakaovoita, mutta mä otin nyt vähän omia vapauksia ja päädyin siihen että tavallinen hunaja ja voi kelpaavat ihan yhtä hyvin!)


Ohjekaan ei enää voisi tämän yksinkertaisempi olla:

1. Sulata voi.
2. Sekoita jauhe ja hunaja voin kanssa ja lisää mahdolliset pähkinät tai marjat.
3. Kaada seos muotteihin
4. Laita muotit pakkaseen 20-30 minuutiksi.
5. Valmis!Itse annoin noiden ensin olla sen ohjeen minimiajan eli 20 minuuttia, jonka jälkeen kokeilin että minkälaisiksi ovat pakkasessa menneet ja totesin että olivat vielä ihan pehmeitä silloin joten annoin noiden vielä pakastua sen kymmenen lisäminuutin verran eli yhteensä puoli tuntia.
Ehdottomasti koko tekemisen hankalin vaihe oli se, kun jäähtynyt suklaa piti irroittaa muoteista. Keksin siinä vaiheessa kuumentaa muottien alaosaa hiukan lämpimän veden alla, niin suklaa lähti huomattavasti helpommin irti!


Lopputulos oli oikein herkullinen ja aijon ehdottomasti kokeilla noita uudelleenkin!

Ja eritoten suosittelen tätä Puhdistamon pakkausta tällaisille samanlaisille ei-ehkä-niin-kokeneille-ja-taitaville-kokeille kuin mitä mä itse olen koska tälla sai aivan ihanasti tehtyä noita ja mietin jopa sitä että täähän olisi myös aivan ihana lahjaidea jouluksi!

Puhdistamon tuotteita myy heidän oman verkkokauppansa lisäksi esimerkiksi useat hyvinvointikaupat kuten Life- ja Punnitse & Säästä -kaupat, Stockmann Herkku sekä ainakin Rauman Prismassa noita olen nähnyt!

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa herkulliselta, pitää ehdottomasti joskus kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. oi juku, näyttää kyllä tosi herkulliselta ja toi ohje!! tollasia lyhyitä ja ytimekkäitä pitäs olla enemmänkin meikälle :-D

  VastaaPoista
 3. Oi, vaikuttaa ihanan yksinkertaiselta. Ei oo aikasemmin kiinnostanut hirveesti ruveta sekoilemaan ties minkä raakakaakaomassojen kanssa ihan peukalona keittiössä, mut tää valmispaketti kuulostaa jopa siltä et tätä vois kokeilla ;D Kivaa uutta viikkoa Vilma!<3

  VastaaPoista
 4. Oi nam, pakko kokeilla itekkin! Oon aina ollut vähän epäileväinen näiden suhteen, mutta kokeilemallahan se selviää ;)

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Nyt lähtee heti testaukseen kyllä! Ihana tää, että oot näyttänyt vaihe vaiheelta miten homma sujuu, niin on tällasen alottelijankin helppo tehä noita :)

  VastaaPoista

Pidetään se kritiikki asiallisena!
Kiitos kommentistasi!<3

Useimmin kysytyt asiat:

Ikä: 23 vuotta
Pituus: 158 cm
Hiukset ja ripset laitatan Beauty by Valo -kauneushoitolassa Helsingin Punavuoressa
Asun Helsingissä
Kuvaan blogini kuvat Olympus PEN Lite E-PL5:lla (objektiiveinä toimivat 14-42mm sekä kiinteä 45 mm) ja iPhone 7:lla
Asiat, jotka eivät blogiin kuulu: parisuhde-, raha-, työ- ja perheasiat, joten näistä on turha kyselläkään :)

e-mail: vilma.kentta@outlook.com
instagram: @vilmakentta
snapchat: @vilmakentta